Duurzame producten op kantoor

Posted on: juli 21st, 2012 by
Comments Disabled

een tevreden kantoorklerkDe meeste kantoorartikelen bestaan uit enveloppen, print papier en attributen zoals pennen, een perforator, memoblaadjes en soms ook een schaar.
Kantoorartikelen en duurzaam komt niet bij iedereen op. Terwijl dat wel steeds meer voorkomt. Denk maar aan het print papier of de enveloppen.

Op steeds meer verpakkingen staat het FSC logo. Dit betekent dat het papier een mengeling is van oude en nieuw gefabriceerd papier en dat het nieuwe papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Er wordt alleen gekapt als het nodig is en wanneer er een boom gekapt wordt, dan wordt er altijd een jong exemplaar voor in de plaats geplant. Dat is duurzaam.

Zijn alle kantoorartikelen duurzaam?

Alle kantoorartikelen kunnen verduurzaamd zijn of worden. Wat te bedenken van pennen van gerecycled plastic. Potloden van FSC hout en pennen bakjes of post bakjes van gerecyclede pet flessen. Alles kan verduurzaamd worden. Van verpakkingsmateriaal of verzend materiaal tot zelfs aan de computer toe. Op de site van Greenpeace staat welk apparaat van welke fabriek het meest duurzaam is. Dus zelfs op dat gebied kan de duurzaamheid lat hoog worden gelegd.

Een duurzaam kantoor

Een duurzaam kantoor met duurzame kantoorartikelen begint bij de manager en de kantoor medewerker zelf. Juist u kunt bijdragen aan een duurzame kantoor omgeving. Op internet en bij de kantoor speciaalzaak zijn medewerkers graag tot uw dienst om aan te geven wat duurzaam is en wat niet. Bijvoorbeeld dat duizend pennen van een bekend merk niet echt een duurzaam alternatief is maar een kleine aantal van een ander merk met een paar cent meer wel. Juist omdat dat merk op het productieproces en op de gebruikte materialen let zodat u op uw werkplek jaren plezier heeft en de fabrieksarbeider waar de pen vandaan komt ook zonder dat hij of zij giftige gassen moet inademen.
Dat is bruikbare informatie zodat u weet dat ook het print papier niet alleen dubbelzijdig geprint kan worden voor uw folder maar dat tevens de bos beheerder uit het duurzame beheerde bos zijn gezin ook goed kan onderhouden. En dan zijn we op de goede duurzame weg.

Fotograaf: detailblick – FotoliaGerelateerde artikelen:


Tags: , , , , , ,

Comments are closed.