Het kantoor inrichten om zo productief mogelijk te werken

Posted on: juli 7th, 2012 by
Comments Disabled

Mensen in een groot kantoorZonder dat hier vaak wezenlijk bij stil wordt gestaan, gaat er binnen een bedrijf veel kostbare tijd verloren door een inefficiënte inrichting van het kantoor. Waar hierdoor op een middag misschien enkele minuten tijd verloren gaat, kan dit op jaarbasis vele uren of zelfs dagen uitmaken. Hieronder daarom enkele adviezen om het kantoor efficiënter en uiteindelijk productiever in te richten.

Goede bureau’s en bureaustoelen

Niets is zo funest voor de productiviteit als werknemers met lichamelijke klachten door een gebrek aan ergonomische bureau’s en bureaustoelen. Ze gaan vaak verzitten, staan vaak op, hebben pijn en kunnen zich maar moeilijk op het werk concentreren. Als u zich bij een shop voor kantoorartikelen goed laat informeren over de mogelijkheden van ergonomisch kantoormeubilair en investeert in het liefst verstelbaar kantoormeubilair van goede kwaliteit, kan dit uw bedrijf zonder meer ten goede komen. Werknemers die in een zo comfortabele positie aan de slag kunnen zullen uiteindelijk veel productiever zijn dan wanneer ze voortdurend lichamelijke klachten ondervinden.

Computers, printers en andere apparatuur

Wat voor investeren in degelijk kantoormeubilair geldt, dat geldt ook voor computers, printers en overige apparatuur. Waar bijvoorbeeld goedkope computers prijstechnisch aanvankelijk een goede investering kunnen lijken, kan dit al snel omslaan in een verlies als blijkt dat werknemers een groot deel van de uitbetaalde tijd aan het wachten zijn omdat de goedkope computers erg traag zijn. Denk daarnaast ook aan goedkope printers die wel erg veel en erg dure inkt gebruiken, of aan kopieerapparaten die zo langzaam kopiëren dat uw werknemers er telkens noodgedwongen en weinig productief naast moeten staan wachten.

Tijd is geld

In een wereld waar tijd nog altijd geld is, is een zo efficiënt mogelijk ingericht kantoor één van de meest over het hoofd geziene methodes om de productiviteit van uw bedrijf te bevorderen. Wilt u geen kostbare minuten, uren en op den duur zelfs dagen verloren zien gaan, vergeet dan zeker niet eens goed te kijken wat een shop voor kantoorartikelen zoal te bieden heeft.

Foto: Supar Perfundo – FotoliaGerelateerde artikelen:


Tags: , , , ,

Comments are closed.