Koffie op het kantoor

Posted on: februari 20th, 2014 by
Comments Disabled

Nederlanders zijn gek op koffie. Of het nou thuis is of tijdens het werk. Uit een klein online onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de werkende Nederlanders nooit koffie drinkt op het werk. Dat betekent dat driekwart regelmatig geniet van een smaakvolle of soms iets minder smaakvolle kop koffie. Maar waarom is die koffiepauze nou zo belangrijk voor ons?

Rustmoment

Ten eerste is de koffiepauze een typisch rustmoment. Het is een rustmoment waarin die kleine kick van heerlijke koffie aroma weer nieuwe energie aanmaakt, waarmee we weer energiek de dag in kunnen. Een kopje koffie met de collega’s is daarnaast ook een moment waarin er even wat gezellige, grappige en privé onderwerpen aan bod kunnen komen. Zo’n pauze is daarom goed voor het onderlinge menselijk contact op de werkvloer.

Soorten koffiemachines

Er zijn talloze koffiemachines op de markt die verscheidene koffiesoorten aanbieden. Sommige hebben bijvoorbeeld ook cafeïnevrije koffie, of koffie specials. Lavazza is een bekende aanbieder op dit gebied – meer informatie vindt u bijvoorbeeld op de website van Lavazza. Mooi en smaakvol is bijvoorbeeld een automaat die de bonen vers maalt bij het aanklikken van een kopje. Een echte smaakvolle Italiaanse koffie tijdens de pauze kan uiteraard een echt stimulans zijn voor een goede werkdag, want de Nederlander is best kieskeurig als het op koffie aankomt.

Koffie buiten de deur

Wat we steeds meer zien de afgelopen jaren, zijn hippe koffiesalons. Als er geen koffie te vinden is op de werkvloer, zijn mensen toch ook wel eens geneigd om af en toe een ommetje te maken en die lekkere verse koffie op de hoek te kopen. Het aantal koffiesalons is over de afgelopen jaren sterk gegroeid, we zouden kunnen zeggen dat koffie drinken, nog meer dan vroeger, een extra hype is doorgegaan. Mede door het grotere aanbod zien we dat ook meer mensen zich kieskeuriger gaan opstellen, men stelt meer eisen aan een goede kop koffie. Eén van de goede manieren voor de werkgever om zijn collega’s binnenshuis en gemotiveerd te houden is dus zorgen voor kwaliteitskoffie op de werkvloer. Daar zal in ieder geval driekwart van de medewerkers erg blij en enthousiast over zijn.

Foto: lavazza.com

Gerelateerde artikelen:


Tags: , ,

Comments are closed.