Lachen!

Posted on: januari 1st, 2001 by

flickr.com / Fundraisingnetz

Dat is lachen!
Het is geen grap, maar een nieuw verschijnsel is de ‘slechte grappen blog’. Over komen waaien uit de VS, waar er net als bij ons kennelijk zo weinig te lachen valt, dat je ervoor het internet op moet. De blogger maakt zelf grappen of verzamelt ze. Jij kunt jouw grap erop kwijt (Niet gek opkijken als hij hem weer doorvekoopt). Is die blogger nou iemand die heel veel van lachen houdt? Echt niet. Het is bloedserieus geld verdienen. Op een blog die nog van de grond moet komen omdat er kennelijk nog steeds niet genoeg grappen te vinden zijn, kun je ad advertentietarieven opvragen. Voor het geval de blogger succes heeft met zijn initiatief.
Een voorbeeld van die steengoeie grappen? "Wat staat er op de grafsteen van een robot?" Antwoord: "Roest zacht". Ha, ha.
Nou is dit een onschuldig grapje, maar je kunt je ook dubbel lachen om seksgrapjes. Let op: Ze zijn niet altijd voorzien van een filter die jonge kinderen uit de buurt houden. En let nog beter op als je voor een heel klein prijsje een abonnement kunt krijgen op een grappensite. Dan krijg je te pas en te onpas op je mobieltje een grap doorgestuurd. Om de kosten die dat met zich meebrengt, hoef je vast niet te lachen. "Vuilnisman, mag deze rommel ook zo snel mogelijk mee?"