Stop de troep

Posted on: januari 1st, 2001 by

flickr.com / cattisb

Een nieuwe site openen of een weblog aanleggen, is voor veel mensen een koud kunstje. Je vindt de informatie en webinterfaces op internet en de alom verkrijgbare software maakt het steeds gemakkelijker om foto’s in te voegen en te bewerken.
Stel, je bent een liefhebber van motorrijden. Je doet niets liever. Dan besteedt je eens je vakantie aan een trip naar de V.S. waar je een beroemde motorrally bezoekt. Je maakt foto’s, je laat je samen met de mooiste meiden kieken en als je terugkomt maak je een site, waarop je vertelt hoe leuk het was. Foto’s erbij. Leuk. Maar daarna vergeet je je blog. Je maakt er geen gebruik meer van. Hij verdwijnt zogezegd naar het weeshuis van de blogs, waar het steeds voller wordt, want een blog die je niet meer gebruikt eraf halen, daar denk je niet zo snel aan.
Nog een veel voorkomend verschijnsel: Je opent een weblog bij de geboorte van je eerste kind. Je vertelt vrienden en kennissen over je grote geluk. Je moet ze wel even een mailtje sturen om ze te laten weten dat je een weblog hebt aangelegd. Na verloop van tijd heb je het te druk om je persoonlijk dagboek bij te houden. Je krijgt ook nauwelijks reacties, want wat moet je zeggen? Je denkt pas weer aan je site als je opnieuw in verwachting bent en ja hoor, je start een nieuwe weblog.
Dringend verzoek: gebruik je je weblog niet meer? Haal hem dan van het net en maak een heel klein beetje ruimte. Open ook niet te pas en te onpas een tweede of een derde weblog. Ga eerst eens na of je niet net zo goed uit de voeten kan met één weblog. Alle beetjes helpen.